Snoeicursus volkstuinvereniging Wrottersploech

DRACHTEN - Bij de volkstuinvereniging de Wrottersploech in Drachten wordt zaterdag 3 maart om 9.30 uur een snoeicursus gegeven.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte en wordt verzorgd door een leerkracht van het Nordwin College.

In het theoriegedeelte wordt een korte uitleg gegeven over de snoei van de meest voorkomende fruitsoorten op de tuinen. Vooral voor appel en peer is goed snoeien belangrijk.

Na het theoriegedeelte gaan de deelnemers met de cursusleiding de tuin op en wordt het snoeien aan de deelnemers in de praktijk getoond. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan hardfruit (appels en peren). Ook kan de snoei van zachtfruit (bessen, frambozen etc.) worden gedemonstreerd.

Belangstellenden zijn vanaf 9.15 uur welkom in het informatiecentrum van de volkstuinvereniging op het tuincomplex de Zandige Wijk van de vereniging, Noorderend 20A.

Het theorie gedeelte is van 9.30 uur tot 10.30 uur en het aansluitende praktijkgedeelte duurt tot ongeveer 12.00 uur. Belangstellenden hoeven zich niet van te voren aan te melden.