Drie tentoonstellingen in Projectruimte

BEETSTERZWAAG - In de Projectruimte in Beetsterzwaag worden zondag 4 maart om 16 uur drie tentoonstellingen geopend.

Het gaat om de tentoonstellingen Gates of the (Ant)arctic van fotograaf Christian Clauwers, de Gipsotheek van Eja Siepmen van den Berg en DNA, een ode aan de veelzijdigheid en diversiteit van de vele kunststromingen sinds de jaren '50.

Een verhaal in beklijvene beelden van verscheidene reizen die fotograaf Christian Clauwers ondernam naar de uiterste onherbergzame polen van onze planeet. Van 78° Noord tot 78° Zuid, van de Global Seed Vault op Svalbard tot de koudste plekken op aarde in de 'Dry Valleys' op Antarctica, van de vulkaan Erebus tot de Russische steenkoolmijnen op Spitsbergen.

Christian Clauwers op zoek naar de grenzen van onze aardse biotopen.

De fotograaf geeft 11, 18 en 25 maart ook een rondleiding, aanvang telkens om 16:00.

Een presentatie die de bezoekers meeneemt in het creatieve denkproces van kunstenaar Eja Siepmen van den Berg.

Een groot aantal gipsen beelden worden voor de eerste maal aan het publiek getoond. Een bijzondere collectie beelden in gips die geleid hebben tot een aantal beelden in brons.

Gipsen beelden worden geplaatst tegenover beelden in brons.

DNA is een onderzoek naar mogelijkheden van omgaan met de diversiteit van de naoorlogse kunst. Ervaring leert ons dat behoorlijk wat verzamelingen van onze collectoneurs een ode zijn aan de veelzijdigheid en diversiteit van de vele kunststromingen sinds de jaren '50.

Met werk van Lüpertz, Armando, Penck, Elias, Freijmuth, Couzin, Fortgens, Bastiaenen, Lucassen, Van Iersel, Tinguely, Van Hoeydonck, Beuys, Aubertin, Rees, Peeters, Defesche, Heyboer, Schad, Diederen, Lataster, Brown, Henderikse, Lucebert, Bogart, Leblanc en anderen.