Lezing over het zelfbeeld van een kind

DRACHTEN - Steven Pont geeft maandag 5 maart om 20 uur in het Karmelklooster een lezing over het zelfbeeld van een kind.

Het zelfbeeld van een kind. Je wordt niet met een zelfbeeld geboren, maar dat bouw je met name gedurende de eerste periode van je leven langzaam op. Hoe dat in zijn werk gaat is het onderwerp van deze lezing.

Steven Pont schrijft voor verschillende media over psychologie, waaronder een vaste column in het Parool, J/M magazine en een maandelijkse bijdrage in het vakblad Kinderopvang. In zijn boeken probeert hij in begrijpelijke taal zijn lezers binnen te voeren in een bepaalde psychologische thematiek.

In de lezing gaat Pont in op de do’s en don’ts van de opvoeding, de ontwikkelingspsychologische ontwikkeling van nul- tot vierjarigen en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen tussen vier en twaalf jaar.

Afgelopen voorjaar was Pont te zien als psycholoog in het programma Het geheime leven van 4-jarigen. Meerdere camera’s en audiozenders registreerden het gedrag van de 48 kleuters.