Boekenweek in Bibliotheek Drachten

DRACHTEN - Van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart worden in de Biblotheek Drachten activiteiten gehouden vanwege de Boekenweek. Dit jaar staat het thema Natuur centraal.

Bibliotheekleden kunnen tijdens de Boekenweek prachtige linnen Boekenweektasjes meenemen, gevuld met de beste boeken die een link hebben met natuur. Welke boeken in het tasje zitten is nog een verrassing, van natuurlijke romans tot de mooiste vogelboeken. Zolang de voorraad strekt.

Win een cursus Natuurfotografie

Tijdens de Boekenweek geeft de bibliotheek een gratis cursus Natuurfotografie weg. Tijdens deze tweedelige cursus leert fotograaf en docent bij de Fotofabryk Pieter Postma, je kijken als een echte natuurfotograaf. De cursus start op 17 mei. Om kans te maken om een plek in deze cursus kunnen mensen hun allermooiste natuurfoto opsturen vóór 19 maart naar info@bibliotheekdrachten.nl.

Leen een Fries tijdens de Boekenweek

Meer natuur tijdens de Boekenweek? Leen een persoon uit Smallingerland met een natuurpassie via Leen een Fries, het nieuwe platform van de Friese bibliotheken. Anne Peenstra maakt op 17 maart een wandeling op It Eilân (Het Eiland) te Goëngahuizen. Deelname is gratis, wel even opgeven via Leen een Fries https://leeneenfries.nl/nl/event/45/. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Vlinderhobbyist Hans Kuypers vertelt 17 maart in de bibliotheek over zijn passie dag- en nachtvlinders. Welke soorten komen er in Smallingerland voor en hoe kun je ze determineren? Tussen 11.00 en 11.30 uur beantwoordt hij alle vragen. Opgeven via https://leeneenfries.nl/nl/event/77/.

Kijk voor meer informatie over de Boekenweek op www.bibliotheekdrachten.nl/Boekenweek.