Deze week in Iduna: popquiz en Pestilence

DRACHTEN - In Poppodium Iduna in Drachten is deze week de maandelijkse popquiz. Ook presenteert heavy metal-band Pestilence de nieuwe cd.

In Poppodium Iduna in Drachten wordt donderdag 15 maart om 20 uur de maandelijkse popquiz gehouden.

Aan de hand van muziekfragmenten, beeldfragmenten en algemene vragen kunnen deelnemers het hierbij tegen elkaar opnemen om te bepalen wie DE popkenner van Drachten is. In deze epische popstrijd vallen diverse leuke prijzen te verdienen zoals vrijkaarten voor concerten.

Deelname kan alleen of in teams van maximaal 3 personen. Deelname is gratis. Opgave kan via info@iduna.nl of op de avond zelf aan de bar.

Pestilence

Death Metal-band Pestilence presenteert vrijdag 16 maart om 20 uur zijn nieuwe album Hadeon in Iduna in Drachten.

Pestilence behoort samen met bands als Obituary, Death en Morbid Angel tot de bands die eind jaren 80 Death Metal definitief op de kaart zetten. In deze periode bracht Pestilence de genre bepalende albums Consuming Impulse en Testimony of the Ancients uit wat ze een van de belangrijkste bands uit deze lichting Death Metal bands maakte.

Na in 2014 voor onbepaalde tijd een sabbatical te hebben ingelast ging het toch weer kriebelen bij Patrick Mameli & co en is de band sinds kort op volledige sterkte terug! Een nieuw album hoort daar natuurlijk ook bij. Met de release van Hadeon heeft Pestilence volgens eigen zeggen een van de sterkste albums uit zijn rijke historie gemaakt waarin de band muzikaal teruggrijpt naar zijn hoogtijdagen en dit aanvult met invloeden uit de hedendaagse Death Metal.

Subheadliner Dead Head is al sinds 1989 actief en mag terecht een van de grootste en oudste Thrash bands van ons land genoemd worden. Beïnvloed door klassieke Thrash Metal bands als Dark Angel, Kreator en Sadus heeft de band sinds het debuut in 1991 een aantal epische albums op zijn naam staan waarvan de meest recent plaat Swine Plague uit 2017 afkomstig is. Een plaat waarop de band bewijst na al die jaren nog steeds mee te kunnen in de top van de Thrash scene en ze de jonge generatie het nakijken geeft!

De avond wordt geopend door supports Absorbed en Inquisitor.