Lezing Leo Fijen in Karmelklooster

DRACHTEN - Leo Fijen geeft maandag 19 maart om 20 uur een lezing in het Karmelklooster in Drachten over het boek Mijn moeder.

Komt je moeder dichterbij naarmate het afscheid langer geleden is? Tien jaar geleden schreef Manu Keirse zijn meest persoonlijke boek, over het afscheid van zijn moeder. Leo Fijen las dat boek in het jaar dat ook zijn moeder tien jaar geleden was gestorven.

En hij merkte dat het sterven van zijn moeder dichter op zijn huid zat dan hij gedacht had. In Mijn moeder gaan ze in dialoog over hoe het afscheid van je moeder jaren later nieuwe vragen en emoties kan oproepen. Want een afscheid blijft vele jaren doorwerken en wordt steeds opnieuw herschreven.

Vanaf 1992 - 2009 is Fijen presentator (en tot 2008 ook eindredacteur) van het RKK-programma Kruispunt, dat wekelijks bericht over kerk en samenleving. In 2009 wordt hij hoofd van de Omroep RKK en hoofdredacteur journalistiek en levensbeschouwing van KRO-NCRV.

In 1999 ontvangt hij de landelijke Spaanprijs voor zijn bijdrage aan het kerkelijk en geestelijk leven. Leo Fijen is vooral bekend door zijn kloosterseries op televisie.

Dit hartverwarmend boek van twee deskundige auteurs over de invloed van twee goede, diep gelovige moeders op hun kinderen zal veel mensen aanspreken.