Deze week in De Lawei

Jazz en blues door Karsu

De kraakheldere stem van zangeres Karsu neemt je op donderdag 22 maart mee in de wereld van de jazz & blues. Wat velen niet weten is dat oprichter van Atlantic Records (1974) Ahmet Ertegün, van Turkse komaf, een van de grondleggers is geweest van de broeierige tijd van de 'black music'. ‬‬Ahmet heeft vanaf de oprichting van het label talenten naar voren geschoven als Ray Charles, The Rolling Stones, Aretha Franklin, The Bee Gees, Led Zeppelin, Eric Clapton en Cher. Karsu (zelf ook met Turkse roots) brengt zijn reis door middel van muziek ten gehore. De heerlijke blues en bruisende jazzklassiekers die we vandaag de dag nog steeds kennen. Aanvang is 20.15 uur.

Scrum – Single Malt Folk

Op zaterdag 24 maart lijkt de Roel Oostrazaal wel een pub. Geroemd om de altijd sfeervolle, gedetailleerde pubdecors staat Scrum ook bij deze nieuwe voorstelling garant voor de nodige ingrediënten van het kroegleven zoals dat in Schotland en Ierland gemeengoed is: muziek, verhalen, het leven, de energie en het enthousiasme waarmee het leven geleefd wordt. De eerlijke en krachtige akoestische folk van Scrum weet iedereen te raken, altijd met een lach of een traan. Aanvang is 20.15 uur.

Veldhuis & Kemper

Je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Zélf nadenken. Kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Veldhuis & Kemper zeggen daarom: Geloof ons nou maar. Ze namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en kwamen met een frisse blik op grote en kleine zaken weer bij elkaar. Eindelijk snappen ze het: in het uur van de waarheid zit er maar één ding op… Te zien op zaterdag 24 maart om 20.00 uur in de grote zaal.

Jeroen van Veen speelt Philip Glass

Op zaterdag 24 maart speelt pianist Jeroen van Veen de fascinerende muziek van de Amerikaanse componist Philip Glass. Op het programma staan Glass’ Metamorphosis, Mad Rush, Opening en Piano Etudes. Glass’ filmmuziek uit The Hours mag natuurlijk ook niet ontbreken. Van Veen speelt de muziek van Glass al sinds 1992. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Vanaf 19.30 uur is er – op reservering - een gratis inleiding: Op de bank met… Jeroen van Veen zelf, waarbij er wordt gesproken over zijn beweegredenen en voorkeuren

Jeugdvoorstelling Roest (6+)

Een voorstelling om je bij te verwonderen, te lachen en om eens lekker niet normaal te zijn. Een meisje valt uit een stortkoker, midden in een eigenaardige wereld. Hier zijn spullen die normale mensen niet meer nodig hebben; oud plastic, afgedankte meubels, roestige apparaten. Duik mee in een surrealistische wereld, vol grappige ochtendrituelen, onmogelijke dansduetten, walsende vuilniszakken en liedjes. Gelukkig is niet iedereen normaal. Roest is te zien op zondag 25 maart om 14.00 uur.

De week wordt op zondag vanaf 16.00 uur weer feestelijk afgesloten in Theatercafé Hopper met de band Stallion Twister. Een Hopperzondag met stevige, maar catchy rock in een setlist waar bekende klassiekers met verrassende vergeten juweeltjes worden afgewisseld.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.