Ipad cursus in Sunenz

drachten - Zestien vitale en digitale 55-plusser kwamen donderdag naar het winkelplein in Sûnenz voor de de cursus Wijzer op P@d. Ze leerden er onder andere Skypen en internetbankieren.

De cursus is voor senioren die hun weg online al aardig kunnen vinden, maar graag meer digitale skills willen aanleren. Sûnenz organiseerde al eerder de basiscursus Sluit mij aan, waarin de werking van de ipad centraal staat. Naar aanleiding van deze cursus ontstonden vragen. ,,Mooi dat ik weet hoe de Ipad werkt, maar hoe kan ik mijn kleindochter op beeld zien?” en “Hoe weet ik welke informatie betrouwbaar is?'' Om deze vragen te kunnen beantwoorden is Wijzer op p@d in het leven geroepen.

In de cursus wordt in drie bijeenkomsten uitleg gegeven over onderwerpen als beeldbellen en veilig internetbankieren. Vrijwilligersorganisatie AanZet verzorgt de uitvoering en inhoud van de cursus samen met Stichting wijzer. De Rabobank geeft op de derde cursusdag uitleg over internetbankieren.

De cursus is mogelijk gemaakt vanuit een samenwerking tussen Stichting Wijzer, Gemeente Smallingerland, Rabobank, Aanzet en Sûnenz.  Vanuit de Samenwerkende Ouderenbonden Smallingerland is Stichting Wijzer opgericht.  De Stichting, AanZet en Sûnenz  willen hun krachten bundelen in het digitaal vaardiger maken van ouderen.