Tien Frisia-turners naar de districtsfinale en de Noord-Oostfinale

Beetsterzwaag - Tijdens diverse voorrondes waaraan twaalf Frisia-turners meededen hebben zich inmiddels tien jongens weten te plaatsen voor de diverse finales. Zaterdag kwamen daar Marc Meester, Tim Groen en Tijntomas de Wit nog bij.

Deze 3 jongens plaatsten zich voor de finale van Friesland Groningen Drenthe Overijssel en Flevopolder na een geweldig spannende wedstrijd.
Tijntomas deed dit bij de pupillen niveau16. De eerste ronde had hij nog behoorlijk grote foten maar zaterdag turnde hij prachtig. Vooral zijn sprong was geweldig goed. Hij werd eerste op voltige en derde op de ringen wat hem een gemiddelde plaatsing bij de eerst tien opleverde.

Marc Meester turnt bij de junioren 1 niveau 11, een heel pittig niveau. Zijn ringen en reksotk zijn al fantastisch en hij is de enige die een boogje voorover turnt op vloer. Hij werd vierde, maar over de beide voorrondes gemiddeld derde en dus een bronzen standaard voor de competitie en een plaatsing voor de noord-oostfinale.

Tim Groen turnt bij de jeugd niveau 11 en turnde een geweldige wedstrijd: hij werd eerste op sprong, deed voor het eerst een kip in de brug en een kopflank op het paard en werd derde op brug. Overall werd hij derde en ook in de competitie, dus tevens een plaatsing.

De Friese kampioenen Jilles Adema, Patrick Hanenbrug en Boas Westerdijk plaatsen zich ook automatisch voor de finale, de zilveren Thijs Dekker ging ook door en daarnaast nog de vierde plaatsing voor Nathan de Leeuw en de zesde plaatsing voor Sam Brand en Melle Dijkstra brengt het totaal op maar liefst tien Frisia-turners in de diverse finales van seizoen 2018.