Voorronde Kleine Prijs van Fryslân

BURGUM - In Glinstra State in Burgum wordt zaterdag 31 maart om 20.30 uur een voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân gehouden.

De kleine prijs van Fryslân is een jaarlijks terug kerende wedstrijd voor beginnende Friese bands/act’s georganiseerd door de stichting Friesland pop en is toegankelijk voor alle genres en stijlen.

In de voorgaande jaren werd de Kleine Prijs altijd op de vertrouwde locatie in Kiehool gehouden, maar na de verhuizing van Kiehool naar landgoed Glinstra State wordt dit jaar voor het eerst een editie in de vernieuwde grote zaal in Glinstra State gehouden.

Dit jaar zullen vijf uiteenlopende act’s en bands de strijd met elkaar aangaan om een plek te bemachtigen in één van de twee halve finales, door in twintig minuten speeltijd een deskundige jury te overtuigen van hun talenten.

De vijf act’s/bands die meedoen zijn:

Raptiel

Raptiel, ook wel Martijn Werkhoven, is geboren en getogen in de Friese stad Franeker. Martijn begon op een vroege leeftijd met het maken van beats voor onbekende rappers. Tot zijn spijt wilde niemand meer op zijn beats rappen. Hij liet het produceren maar gaan en begon zelf met het schrijven van teksten. Hij beleefde erg veel plezier in het schrijven van teksten en begon langzaam met het rappen van die gemaakte teksten. Nu, na enkele optredens, mixtapes en videoclips is hij druk bezig om een naam te vestigen in Friesland en omstreken.

Coldzero

Coldzero bestaat uit vier door de wol geverfde muzikanten die hun ervaring hebben gebundeld om ijzersterke eigen nummers te maken. Samen zijn ze goed voor jarenlange band ervaring in verschillende formaties en voor een aantal opnames en cd releases. Hun echte passie is en blijft echter live optreden. Met meeslepende songs over al dan niet autobiografische en actuele thema's, neemt Coldzero het publiek mee in een fantastische muzikale ervaring.

De stijl van Coldzero kan het best omschreven worden als stevige pop/rockmuziek die staat als een huis. Een melodische en dynamische mix van up tempo nummers en powerballads zorgt ervoor dat je het hele optreden geboeid wilt blijven genieten.

Torrential

Het moment dat Torrential het podium betreedt barst de storm van post-hardcore los. Geinspireerd door bands als Touche Amore, Converge en Norma Jean spat de emotie en urgentie van dit viertal af. Chaos gevolgd door rust. Drones gevolgd razerde hardcore.

Torrential zet een dikke, dynamische live sound neer. Deze sound wordt medebepaald door de gitaren van het merk Mozer, het eigen merk van zanger Michiel Mozer, dat al gitaren leverde aan bands als Dillinger Escape Plan, Baroness en Mastodon.

Troubadour Bruno

De nieuwe Troubadour uit Friesland! Speelt en zingt covers op feesten en partijen en eigen werk in het Engels, Nederlands, Fries en Duits.

Anquest

Gentleman Metal - pop met een vleugje brul

De presentatie deze avond is in handen van Aukje de Groot.

Zaal open 20:00 en de eerste act/band om 20:30, entree is gratis.