Griene Sjippe bij Autobedrijf Jeeninga

OUDEGA - Theater Kollektief ‘Griene Sjippe’ speelt zaterdag 31 maart om 20 uur de nieuwe productie ‘Motoroalje’ in Autobedrijf Jeeninga in Oudega.

De voorstelling is onderdeel van een tournee langs werkplaatsen van autogarages op verschillende plekken in Friesland. ‘Griene Sjippe’ geeft zowel nieuwe als ervaren schrijvers, musici en spelers een kans om zich te laten zien. Ze zoeken actuele onderwerpen die inspireren en tot de verbeelding van iedereen spreken.

Wie heeft tegenwoordig geen auto voor de deur staan? Ons heiligdom. Op de auto wordt vaak beter gepast, dan ons eigen lichamelijke gezondheid. Een klein krasje op de auto en we zijn totaal van de wereld. Maar, ook de overheid weet de auto te vinden. Je wordt als bestuurder elke dag in de gaten gehouden, zelfs achter de bosjes. Maar, diezelfde auto brengt ook veel gevaren met zich mee. Niet zo zeer de auto, maar degene die de auto bestuurd.

Ook de jongelui die net hun rijbewijs hebben gehaald, willen vaak stoer zijn en de macho uithangen. De garage is onze beste vriend en dat zal het ook wel blijven. Tenminste, als de auto ons niet in de kou laat staan. Er wordt heel wat gesleuteld, door de monteurs. Ook de vele verhalen over onze auto zijn het gesprek van de dag. Dit zijn de ingrediënten voor de nieuwe theater productie van ‘Griene Sjippe’.

Verschillende ervaren en aankomende schrijvers zijn druk bezig geweest om een prachtige productie te schrijven. De zevende productie op een rij. Spelers en medewerkers hebben zich weer in het zweet gejaagd om er een erg nieuwsgierig programma van te maken, met allerlei zaken over ons auto en daaromheen.

‘Griene Sjippe’ wil de toeschouwer meenemen naar autogarages, even ruiken, proeven en laten voelen.