Imkers laten publiek kennismaken met bijen

Bijenvereniging Beetsterzwaag / Drachten en omstreken biedt de mogelijkheid om kennis te maken met bijen en het bijenhouden. Tijdens drie bijeenkomsten leren cursisten alles over het bijenvolk en de werkzaamheden van een imker.

Zo wordt besproken hoe bijen zich ontwikkelen en wat de rol van een imker daarbij is. Ook krijgt het publiek inzicht in de zakelijke kant van het bijenhouden: ‘Hoeveel tijd zit er in de verzorging’ en ‘wat kost het om aan deze hobby te beginnen?’ zijn vragen die tijdens de cursus beantwoord worden. Daarnaast wordt aandacht besteed aan thema’s als biodiversiteit en drachtplanten.

Praktijk

De theoretische kennismaking wordt afgesloten met twee praktijkmiddagen bij de bijenstallen. Daar kunnen cursisten, samen met een ervaren imker, een kijkje nemen in een bijenkast. Mochten deelnemers enthousiast zijn over het bijenhouden, dan kunnen ze de basiscursus Imkeren gaan volgen. Deze wordt jaarlijks op diverse plaatsen in Friesland gegeven.

De kennismakingscursus bestaat uit drie theorieavonden die plaatsvinden op dinsdag 10, 17 en 24 april van 19.30 tot 22.00 uur bij Passiflora in Drachten. De praktijkmiddagen worden gehouden bij diverse bijenstallen. Deze zijn bij te wonen op zaterdag 12 mei en 2 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Er zijn 18 plaatsen beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 4 april via het aanmeldingsformulier op de website van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging of het mailadres: bijenkennis@ziggo.nl