Vaarexcursie bij volle maan

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt zaterdag 31 maart van 19.30 tot 21.30 uur een vaarexcursie in natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen.

Stap aan boord van de Blaustirns en geniet van de natuur bij avond onder leiding van de enthousiaste excursieleider Haaije Statema. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 30 maart 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 – 38 14 48.

Deelnemers steken in de schemering van wal en varen de volle maan tegemoet. Luister naar de natuur en laat je verrassen door de spectaculaire sterrenhemel. De Alde Feanen heeft uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie. Ga mee op vaarexcursie en leer over de vele water- en roofvogels.

Dankzij de volledig elektrische boot jagen we de dieren niet weg, maar kunnen we ze van heel dichtbij bekijken. Misschien spot je zelfs wel de zeearend, die hier momenteel broedt? Dit gebied is het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa en kent een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Nnatuurgids Haaije vertelt je er graag over.

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. De boot vaart op zonne-energie, maar geen zorgen, de boot heeft een accu die de zonne-energie van overdag heeft opgeslagen! Vergeet niet een warme jas mee te nemen, want vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!