Wandelen bij maanlicht

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt zaterdag 31 maart van 19.30 tot 21.30 uur een wandelexcursie in natuurgebied Nationaal Park De Alde Feanen.

Trek de wandelschoenen aan en geniet van de natuur bij avond onder leiding van een enthousiaste natuurgids. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 30 maart om 15 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 - 53 96 18.

Langzaam wordt het donker in Nationaal Park De Alde Feanen. Tijdens deze excursie wandelen de deelnemers door het moerasbos en de rietvelden. Eerst is de zonsondergang te zien en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment! Zodra de ogen aan de nacht gewend zijn, zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en we genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In de schemer gakken de ganzen. De nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in dit donkere natuurgebied op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten is de sterrenhemel goed te zien en wordt het pad verlicht door de maan.

Ga ook mee en zet alvast laarzen of goede wandelschoenen schoenen klaar.