Open werkplaats Jan Ketelaar

DRACHTEN - Jan Ketelaar houdt zaterdag 31 maart weer een open atelier met een uitgebreid en verrassend programma.

Iedere zaterdag is de werkplaats van Ketelaar geopend voor publiek. Iedere láátste zaterdag van de maand met een uitgebreid en verrassend programma. Van de gemeente Smallingerland ontving Ketelaar ondersteuning om deze maandelijkse open dagen meer vorm te kunnen geven en meer mensen een podium te kunnen bieden.

De kunstenaar werkt aan twee vijfmeterhoge, van metaal gelaste vrouwfiguren met als titel ‘Wachten op hoog water’. Door open werkplaats te houden kan men de voortgang van de dames volgen. Dit jaar, tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zullen de beelden op de dijk bij Holwerd worden geplaatst, als onderdeel van ‘Sense of Place’ en ‘Holwerd aan Zee’.

Behalve het werk van Jan kunt u op 31 maart ook kijken in de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma én kunt u genieten van een fijnproeverij van stichting Craftwurk.

31 maart staan de volgende gasten op het programma:

Meindert Bosklopper (Overdagkoren), Kruisboogvereniging De Knipe (antieke kruisbogen en kinderschietbaan), Hilda van der Veen (schilderijen en zang), Janet Holtrop (mozaïeken), Art-twa (keramiek- en schilderatelier), Bram Zielman (schilderijen en poëzie), Kaye (trekharmonicamuzikant), Gerard Schol (korte verhalen), William Trul (schilderijen), Marieke Langhout (schilderijen) en Marieke Reinders (gedichten). De overdagkoren o.l.v. Meindert Bosklopper zingen om 14:30 en 15:45. De gedichten en korte verhalen vinden plaats om 15:15.

Tot slot: Stel, je zit ergens vol van, een mooi plan, een oud of nieuw beeld of schilderij, of een gedicht (het hoeft niet van jezelf te zijn), KOM HET DELEN bij Potzenmakerij Ketelaar. Mocht je werk willen exposeren, iemand weten die een gedicht wil voordragen, heb je zin om muziek te maken óf wil je op andere wijze iets bijdragen aan een van de open middagen, neem dan contact op via wilma@janketelaar.nl

De open werkplaats op 31 maart is van 11:00-17:00, Tussendiepen 6 te Drachten. Kijk voor de laatste informatie altijd op www.janketelaar.nl.