Paasspektakel in Burgum

BURGUM - In het centrum van Burgum is zaterdag 31 maart tussen 13 en 17 uur een Paasspektakel te beleven.

Pas op dat je zaterdag 31 maart niet op over de Paashazen struikelt in Burgum, want er is werkelijk geen Paashaas die het spektakel in het centrum – van 13.00 tot 17.00 uur - wil missen.

Twee setjes van elk twee Paashazen delen die middag lekkernijen uit, ook Ben the Banjoman komt verkleed als Paashaas muziek maken. Misschien herken je hem niet meteen: hij is de Paashaas in het paardenpak die leuke liedjes zingt…

Schapen scheren

Voor spektakel zorgen ook de drie groepen van elk vijftien schapen die zich verspreiden over het centrum. Niet alleen kun je ze van heel dichtbij bekijken én misschien wel even aaien, ook wordt bij één groep schapen een demonstratie schapen scheren gehouden. ,,Dat is ontzettend leuk om eens te zien en mee te maken”, vindt ook Sybe de Vries van de organiserende Burgumer Aktiviteiten Kommissie (BAK).

Kassabonactie

Sybe wijst de vele bezoekers die Burgum op deze zaterdag verwacht ook nog even op de leuke actie van de centrumondernemers. ,,Wie op deze dag een aankoop doet en de kassabon met naam en telefoonnummer inlevert in de bus bij de Blokker, maakt kans op hele leuke prijzen, beschikbaar gesteld door de ondernemers. Om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 houden we een trekking; wees erbij en misschien kun je je prijs meteen in ontvangst nemen!”

Twee grote springkussens voor de kinderen maken het lentefeest compleet. ,,We hebben er zelf als BAK ook heel veel zin in; het is de eerste grote activiteit van dit jaar en de ervaring leert dat wat wij organiseren veel bezoekers naar het centrum trekt. Dat vinden we natuurlijk erg gezellig.”

Over het hele jaarprogramma van de BAK is Sybe erg te spreken. ,,We hebben wederom een prachtig programma samen weten te stellen, mooi verdeeld over het jaar en voor ieder wat wils. Kijk voor de evenementenkalender en voor de meest actuele informatie op onze website www.burgum.frl en Facebookpagina Burgumheeftmeer!”

Burgum heeft méér!

In Burgum parkeer je gratis en geniet je het meest, Burgum heeft méér! En Burgum staat dit jaar BOL van dit activiteiten: voelt ú zich al WereldBurgumer? Kijk voor meer informatie over een wel heel bijzondere activiteit, de Burgumer Mars in het kader van LF2018, op de Facebookpagina Wereldburgumer.