Autismeweek in Burgum

BURGUM - In Burgum en Drachten wordt van 31 maart tot en met 7 april activiteiten gehouden over Luisteren naar Autisme.

De activiteiten worden georganiseerd door ATN Friesland, NVA regio Friesland en AKT-diel, en combinaties van deze drie organisaties vanwege de Autismeweek 2018.

Dinsdagmiddag 3 april: Boekpresentatie in Drachten

ATN Friesland houdt dinsdag 3 april van 17.00 tot 18.00 uur in Drachten de presentatie van het boek ‘A good enough relatie met ASS, bij ons gaat niets vanzelf’. Auteur Annelies Verwilligen vertelt over haar boek. Zij was dertig jaar lang GZ-psycholoog en orthopedagoog bij het ATN, vanaf 2003 ontwikkelde ze samen met anderen de behandelmethode RelAss, voor (echt)paren die te maken hebben met autisme in hun relatie. De boekpresentatie is enkel voor genodigden.

Dinsdagavond 3 april: Workshops in Drachten

In samenwerking met ervaringsdeskundigen zijn er dinsdag 4 april van 19.00 tot 21.00 workshops en presentaties bij ATN Friesland in Drachten. Zo is er een interactieve workshop over de relatie tussen leefstijl en gezondheid, een ervaringsverhaal over het opgroeien in een gezin met een ‘zorgenkind’ en het verhaal van een vader over zijn dochter met autisme: wat betekent vrije tijd voor mensen met autisme? Aanmelden: atnfriesland@lentis.nl, o.v.v. autismeweek 2018 + workshop.

Woensdagmiddag 4 april: Symposium in Burgum

In restaurant De Pleats in Burgum wordt woensdag 4 april van vanaf 14.00 uur een symposium gehouden met als onderwerp autisme en vrouwen, georganiseerd door ATN Friesland, NVA regio Friesland en AKT-diel. Dr. Inge van Balkom geeft een lezing over meisjes en vrouwen met autisme. Aan het woord komen ook ambulant begeleider Jannie Timmer en vaktherapeut Renske Kracht en ervaringsdeskundigen Simone Duursma en Monica Twickler. Kaarten bestellen: www.akt-diel.nl

Woensdagavond 4 april: Beleefwandeling in Burgum

NVA regio Friesland en AKT-diel houden woensdag 4 april van 19.00 tot 22.00 uur een Autisme Belevingswandeling met Marc Beek, vanaf Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum. Tijdens de wandeling leer je de denkwijze van iemand met autisme begrijpen. Marc Beek is ervaringsdeskundig publieksvoorlichter en verbonden aan de projectgroep Vanuit Autisme Bekeken. Aanmelden: www.akt-diel.nl/inschrijven

Woensdag 11 april: Kookworkshop in Drachten

Op woensdag 11 april houden AKT-diel en NVA regio Friesland in samenwerking met ROC Friese Poort een kookworkshop mASSterchef voor jongeren met autisme. Tien tot twaalf jongeren vanaf 14 jaar koken voor bijna veertig gasten, elke chef mag zelf twee gasten meenemen naar ROC Friese Poort aan de Splitting 21/23 in Drachten. Opgeven kan via info@akt-diel.nl.

Info: Akt-diel staat voor Autisme Kafee Tytsjerksteradiel, NVA regio Friesland is de Friese tak van de landelijke Nederlandse Vereniging voor Autisme. ATN Friesland is de Friese afdeling van het Autisme Team Noord-Nederland en maakt deel uit van de zorggroep Jonx binnen Lentis.