Dekens voor De Pleats en Oranje Ferbynt in kader van De Grootste Gehaakte Deken

Burgum - In het kader van ‘Samen’ en ‘Verbinding’ bestelden in Burgum zowel restaurant De Pleats als Oranje Ferbynt een logodeken bij de vrijwilligsters die meehaken aan De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Vrijdag werden beide dekens overhandigd.

De Pleats-deken is gehaakt door de dames Tjittie van der Sluis, Katrien, Ytsje en Pietsje. De deken voor Oranje Ferbynt - het lokale gemeenschapsfonds van Tytsjerksteradiel - is gemaakt door Loes Wind, samen met Welmoed van Drogen en Fokje Modderman. Geesje Duursma nam als eigenaresse van De Pleats én voorzitter van Oranje Ferbynt beide dekens in ontvangst. Ook Monique van der Hoek, initiatiefneemster van De Grootste Gehaakte Deken, was bij de feestelijke overhandiging van de partij. De dekens blijven maar even in Burgum; uiterlijk 1 mei gaan ze naar Leeuwarden.

LF2018

Inmiddels zijn er al meer dan 7000 dekens gehaakt voor De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld, een project in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Op 17 en 18 juli worden alle dekens uitgelegd in Park Vijversburg in Tytsjerk en vormen ze samen één grote deken. ,,Dan kunnen wij nog één keer de dekens bewonderen”, aldus Geesje Duursma, die blij verrast was over het resultaat van de noeste arbeid van de vrijwilligsters. Na juli worden de dekens verspreid
onder goede doelen in Nederland en Europa.

Beppe Blokje

Aanhaken doe je niet alleen. Het hele idee achter het project De Grootste Gehaakte Deken is burgerkracht. Ook al haak je maar één vierkantje van 10 x 10 centimeter, een Granny Square oftewel Beppe Blokje, door samen te werken kun je met z’n allen iets heel groots maken. Letterlijk verbinden de vele gehaakte delen ook mensen aan elkaar, want er wordt van alles georganiseerd om daadwerkelijk De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld te maken.

Nieuwsgierig? Kijk op de Facebookpagina De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld en de Facebookpagina T-diel haakt aan.