Driemaal goud voor DSD op Fries Kampioenskip Dûns

Jubbega - Dans Studio Drachten heeft zaterdag op het Fries Kampioenskip Duns (FKD) in Jubbega driemaal goud en driemaal zilver gewonnen.

Zaterdag was het Fries Kampioenskip Dûns (FKD) in Jubbega, een danswedstrijd voor en door dansers uit Friesland, georganiseerd door Eijer Producties. Dans Studio Drachten deed hieraan mee met zes showdance en een hiphop demoteam en behaalde geweldige resultaten.

De Kiddy Kids in de leeftijd van 5-7 jaar, de allerkleinsten van DSD, deden met hun konijnen dans mee en sleepten de eerste prijs binnen in de categorie Tot en met 8 jaar showdance.  De Dreamgirls showdance met hun Uilendans als thema in de categorie recreatie Tot en met 10 jaar  mochten ook de eerste prijs onvangen. Het showdance team Majestic Girls in de categorie selectie Tot en met 11 jaar wist ook een geweldige show
neer te zetten en behaalde ook de eerste plaats in een pittige strijd met de andere dans groepen.


De Ministars 7 t/m 9 jaar verdienden een tweede prijs in de categorie recreatie t/m 10 jaar. Het Hiphop demoteam Rewind in de categorie selectie t/m 15 jaar werd vierde. Showdance demoteam in de categorie 12 t/m 15 selectie won het zilver, evenals Lacrimosa showdance in de categorie selectie 16+. De trainsters Annabelle Kattouw, Nicole Alkema, Grytsje van der Veen en Yvonne Ruiter zijn super trots op hun dansers.