Tweede editie Jazz ’n Taste Drachten valt in de smaak

Drachten - Ladies’ Circle De Friese Wouden (LC21) kan terugkijken op een geslaagde tweede editie van Jazz ’n Taste Drachten. Het evenement trok ruim driehonderd bezoekers. Mede door de steun van diverse sponsoren kon er daardoor na afloop een cheque van 5182 euro worden overhandigd aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

,,We zijn supertrots op dit resultaat”, reageert LC21-voorzitter Carolien van Dijk tevreden. ,,Samen met de deelnemende horecagelegenheden hebben we voor een fantastische muzikale en culinaire zondagmiddag kunnen zorgen.”

Om ook van deze tweede editie een succes te maken, was er voor een iets andere opzet gekozen. Zo deden er dit jaar maar liefst zeven verschillende horecalocaties mee: Binnen, De Zaak, Vintage, Graancirkel, ’t Smelnehûs, Proef en tot slot De Lawei als afsluitende, gezamenlijke locatie. De gasten bezochten voorafgaand aan deze spetterende finale met Big Band Groningen drie locaties, zodat er iets meer tijd was om te genieten van de muziek en de lekkere hapjes.

In De Lawei werd het eindbedrag bekendgemaakt: bijna 5200 euro voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. ,,Grandioos'', zo klonk de reactie van Ronald McDonald Hoeve-manager Marc Stallinga. ,,We willen graag een beleeftuin realiseren. Dit is echt een fantastische bijdrage waarmee we een grote stap kunnen maken.”

De Ronald McDonald Hoeve hoopt volgend jaar het eerste deel van de nieuwe beleeftuin gerealiseerd te hebben. Stallinga: ,,Een tuin waarin alle zintuigen geprikkeld worden: ruiken, voelen, proeven, ervaren. Denk dus niet alleen aan mooie bloemen, maar ook aan een moestuin of het geluid van stromend water.''