Deze week in De Lawei

DRACHTEN - Deze week in De Lawei in Drachten.

La Superba door Toneelgroep Maastricht

Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen de hoofdrollen in La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Ilja won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014. Vorig jaar was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, De Advocaat, te zien in De Lawei. La Superba is nu bewerkt voor toneel en het resultaat is een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten, kerken en van dromers en gelukzoekers. Te zien op donderdag 29 maart om 20.00 uur.

Marjolijn van Kooten

In Ik zie de bui al hangen gaat Marjolijn van Kooten verder dan waar ze met Geen paniek gebleven is. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn bij coaches, yogadocenten, ervaringsdeskundigen en psychologen te rade. Maar of het helpt... Het wordt een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen op donderdag 29 maart om 20.15 uur.

The Bootleg Sixties

De beste Sixties muziekshow van de wereld komt op zaterdag 31 maart terug naar De Lawei! De heren van The Bootleg Sixties zetten al jaren de theaters in Nederland op hun kop met de meest legendarische songs uit de sixties: o.a. van The Doors, Simon & Garfunkel, The Beach Boys, The Monkees, The Beatles, The Rolling Stones en The Who. Een swingende ode aan de beste muziek van de jaren zestig met aanvang om 20.00 uur.

Aquarium met Pierre Bokma

Pierre Bokma, Annick Boer, Guy Clemens en Jacqueline Blom zijn te zien in een nieuwe komedie van dé toneelschrijver van dit moment: Nathan Vecht. Birgit en haar jongere geliefde Walter betrekken hun nieuwe appartement. Nog vóór alle dozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat? Birgit is nieuwsgierig en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan, maar wel over Walter, is er geen weg meer terug… Donderdag 5 april om 20.00 uur.

Pierre Bokma en Annick Boer bij De Aardappeltelers

Voorafgaand aan Aquarium schuiven Pierre Bokma en Annick Boer aan bij De Aardappeltelers (Wiggele Wouda en Jacques d'Ancona) in de Rutger Hauerzaal. De talkshow begint om 19.00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Toegang is gratis, maar wel op reservering van gratis kaarten.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.