IJssportdag voor kinderen met beperking groot succes

Heerenveen/beetsterzwaag - Vrijwilligers van School Lyndensteyn in Beetsterzwaag en Ronde Tafel 68 uit Heerenveen kijken terug op een geslaagde IJssportdag in Thialf. 463 kinderen met een beperking hebben kunnen genieten van sport en spel op het ijs.

De 463 leerlingen afkomstig van verschillende scholen voor speciaal onderwijs uit onder andere Beetsterzwaag, Damwâld, Drachten, Heerenveen en Zwolle hebben zich spelenderwijs vermaakt op het ijs. De lachende gezichten tijdens het icebiken of het spelen van curling zijn fantastisch om te zien. Daarnaast hebben ook leerlingen met een rolstoel al dan niet elektrisch de kans gehad om over het ijs te rijden.

Mascottes

Ook naast het ijs was het nodige vertier. Er waren verscheidene mascottes, waaronder die van de UNIS-Flyers uit Heerenveen en een clown. Tevens was er de gelegenheid om een ijsje te nuttigen dat aangeboden werd door PUUR ijs. Ook verscheidene topsporters, zoals oud topschaatser Bob de Jong, hebben hun opwachting gemaakt om een rondje met de kinderen te schaatsen of te poseren voor een foto.

De organisatie werd bijgestaan door vrijwilligers, waaronder leerlingen van het CIOS en OSG Sevenwolden uit Heerenveen. Daarnaast was er steun van het Foppe Fonds, de Johan Cruijff Foundation, Special Sporters Fonds, Johanna kinderfonds, Stichting Bladt Charity, Dirk Kuyt Foundation, NOC NSF, Stichting Old Grand Dad, Gemeentes en Provincie Fryslân en een aantal sponsoren en anonieme donateurs.

Lyndensteyn

School Lyndensteyn maakt deel uit van de Stichting Speciaal Onderwijs Fryslân en is een mytyl- en tyltylschool voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. De leerlingen zijn kinderen en jongeren van vier tot en met twintig jaar die lichamelijk of meervoudig beperkt of langdurig ziek zijn. Het aantal leerlingen is al enkele jaren stabiel op ongeveer 230 leerlingen. 

Foto's Cor Pot

Zie ook zijn fotoalbum online