Oink! is op zoek naar de enige echte Oink! knuffel

Drachten - Sinds 9 januari heeft het Peuterspelen bij M.O.S. een nieuwe naam OINK! Maar wat is Oink!? Is het iémand, een dier, een fantasiewezen? Het kan allemaal. De peuters die bij Oink! komen mogen het zelf bedenken en tekenen. De mooiste/leukste wordt de Oink! knuffel.

De peuterspeelzalen gaan de peuters die bij Oink! komen vragen een tekening te maken, want zij mogen helemaal zelf verzinnen hoe OINK! er uit ziet en hem tekenen. De knuffel die daarvan gemaakt wordt moet een soort mascotte worden, die uitgedeeld kan worden aan iedereen die gewoon even een knuffel verdient.

Voor de tekeningen mogen alle materialen gebruikt worden, zoals stiften, potloden en verf. Tekeningen kunnen tot 16 mei worden ingeleverd bij de pedagogisch medewerker op de groep. Op 17 mei selecteert de jury de vijf mooiste tekeningen. Daarop kan van 21 mei tot en met 1 juni via Facebook worden gestemd. De tekening met de meeste stemmen wordt op 4 juni bekendgemaakt.

Als de winnaar bekend is, gaan de knuffelmakers aan de slag. Dat is nog een hele klus, want zo’n knuffel moet natuurlijk wel op de winnende tekening lijken en het moet uiteraard ook gewoon een fijne knuffel zijn.