Deze week in Iduna

DRACHTEN - In Iduna zijn deze week de volgende optredens te zien.

Napalm Death

De onbetwiste grondleggers van de grindcore Napalm Death komen donderdag 5 april naar Poppodium Iduna voor een exclusieve clubshow tijdens hun Noord-Europese tour. Dit uit Birmingham afkomstige ensemble is begin jaren 80 opgericht en uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke metalbands aller tijden. Enerzijds beïnvloed door het harde punkgeluid van bands zoals Discharge, Heresy en Siege in de mix met de anarchopunk van crass en anderzijds door de vroege thrash- & death metal wisten ze met tijdgenoten Extreme Noise Terror, Repulsion en Terrorizer een geheel nieuwe sound neer te zetten. Voordat Napalm Death het podium betreedt kan men genieten van het Friese grindequipe My Minds Mine , de Nederlandse band Teethgrinder en de Duitse band Ubergang. De show is donderdag 5 april om 23.30 uur.

Johnny Cash at Folsom Prison

Johnny Cash at Folsom Prison (1968) is een van de meest geroemde live albums uit de muziekgeschiedenis. Terwijl de hippie beweging zijn hoogtepunt beleefde, bracht Cash deze ruwe en rauwe registratie uit van zijn optreden in de Folsom gevangenis. Na de legendarische woorden “Hello, I’m Johnny Cash”, was het onthaal oorverdovend. Cash werkte zich na zijn signature song Folsom Prison blues door een opzwepende, melancholische, provocerende en rebelse set. Vijftig jaar later brengt Def Americans Johnny Cash Tribute het legendarische gevangenisconcert van ‘the Man in Black’ naar Poppodium Iduna! De show is vrijdag 6 april om 20.30 uur.

Het The Dinosaur Truckers

Duitse kwartet The Dinosaur Truckers maakt een ruige en onverwachte mix van Folk, Bluegrass en Rock ’n Roll. Vrijdag 6 april kunnen de concertgangers van Def Americans en andere geinteresseerden vanaf 23 uur genieten van deze gratis toegankelijke show in Poppodium Iduna. De heren van The Dinosaur Truckers deelden eerder al het podium met acts als The Hackensaw Boys, Bob Wayne en The .357 String Band. Inspiratiebronnen van de band zijn zowel Hank Williams als Motorhead. Ondanks hun traditionele instrumentarium (banjo, mandoline, steel guitar, contrabas) is de associatie met de term Country-muziek een grove onderschatting van wat je te wachten staat; bereid je voor op een energieke liveshow! De show is vrijdag 6 april om 23.30 uur.