Deze week in de Lawei

DRACHTEN - In de Lawei zijn deze week de volgende voorstellingen te zien.

Stormavond met DansClick 19

Korzo is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jong toptalent en biedt een prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers. Deze 19e editie van DansClick wordt omlijst door videoportretten én een Après Dans waarbij het publiek onder het genot van een drankje na kan praten met de makers en dansers. Tijdens deze editie presenteren de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017 hun bekroonde werken. Aanvang van de voorstelling is 20.30 uur. Drachten Danst!

Hendrik Groen

Na de tv-serie met André van Duin en Kees Hulst, is er ook een succesvolle theaterversie van de bestseller Pogingen iets van het leven te maken. Hendrik Groen (gespeeld door Beau Schneider) en zijn vrienden laten het publiek een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis. Niet alleen Hendrik Groen is te zien, maar in deze levenslustige komedie zijn meerdere rollen van de rebellenclub vertolkt. Regisseur Gijs de Lange had een verrassend concept voor ogen: jonge acteurs spelen de rollen. Te zien op vrijdag 6 april om 20.00 uur.

De Fransse Eijkel

Ze zijn onbevangen, een beetje absurd wel, muzikaal én ze houden niet van de hokjesgeest. Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg brengen een cabaretperformance speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bronstige kleuters, artistieke vluchtelingen, punctuele bovenburen, zelfingenomen senioren, gebalanceerde zwaarlijvigen, bewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent. Zaterdag 7 april om 20.15 uur.

Yoga in concert, met muziek van Adele

Jan Kuiper (gitaar & percussie), Yvonne de Hoop (yoga & percussie) en Iris Kroes (harp & zang) nemen het publiek dit seizoen vier keer mee op een unieke innerlijke reis. Yogahoudingen, muziekklanken, en meditatie komen samen tijdens dit bijzondere concert, met op zondag 8 april de muziek van Adele. De houdingen zijn geschikt voor alle niveaus van yogabeoefening en het begint om 11.00 uur.

Film: The Post, van Steven Spielberg

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt het waargebeurde verhaal van de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles te zetten in hun strijd tegen concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Te zien in de Rutger Hauerzaal op vrijdag 6, zaterdag 7 en woensdag 11 april om 20.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl.