Wandelen tussen de lammetjes

BAKKEVEEN - In natuurgebied het Mandefjild in Bakkeveen is zaterdag 7 april tussen 10 en 12 uur een wandelexcursie.

Het Mandefjild is een echte publiekstrekker, vooral in deze tijd van het jaar moet je er minimaal één keer geweest zijn. Op dit heideterrein leeft de schaapskudde van schaapsherder Ko Maring. Voor het geval je het nog niet wist, deze tijd van het jaar is lammetjestijd! Zo krijgen ook de schapen van Maring volop lammetjes. Dat is wel een wandeling waard. Tijdens de wandeling vertelt de natuurgids graag meer over de schaapskudde en het gebied.

Horen we daar Beethoven?

De schapen zijn niet de enige dieren in dit gebied. Zo denk je soms dat Beethoven achter je loopt. In de eenzame dennen en berken die verdwaald in het open veld staan leeft de geelgors. Hij voelt zich hier thuis. Wanneer je goed luistert, klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Benieuwd naar deze muzikale vogel? Met dit ezelsbruggetje gaat de aanwezigheid van dit knalgele vogeltje niet meer aan je voorbij.

Het Mandefjild heeft alles in zich voor een mooie excursie. Daarnaast is tussen de lammetjes lopen natuurlijk een droom die uitkomt! Kortom een absolute aanrader om lekker actief te zijn en wat nieuws te leren!

Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 6 april 15 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 - 38 14 48. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).