Tentoonstelling Wianda Keizer en Hans Emmelkamp

JUBBEGA - In Kunstlokaal №8 in Jubbega exposeren Wianda Keizer en Hans Emmelkamp tussen 7 april en 22 april met hun tentoonstelling Oprecht en noodzakelijk.

Niet het modieuze, snelle scoren houdt deze kunstenaars bezig, het is veeleer contemplatie en rust waaruit hun werk ontstaat. Het lege, vlakke landschap inspireert Wianda Keizer tot haar sculpturen van sobere materialen. Monumentaal in hun eenvoud, als het land zelf. Hans Emmelkamp bereikt dezelfde harmonie met kleine vormen uit de alledaagse omgeving, die hij terugbrengt tot de essentie en samenvoegt tot bijna abstracte composities.

De expositie is zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur open en op andere dagen na afspraak.

Wianda Keizer, Oprecht

Een verre einder, en een palenrij, de horizon als lijn. Wianda Keizer brengt een waargenomen moment, maar meer nog de gevoelde sfeer, terug tot ruimtelijke beelden. De ervaring wordt concreet in eenvoudige materialen als ijzer, paraffine, as, papier en touw. Door herhaalde, geduldige handelingen ordent ze de verschillende elementen tot installaties, hoge beelden en kleine, sobere objecten in een wisselwerking met de ruimte. Er is niets teveel, ze stellen niets voor. Ze maken dichtregels zichtbaar en stilte ertussen.

Hans Emmelkamp, Noodzakelijk

Afgewogen contrasten, sterke contouren. Ze lijken zo vertrouwd, de vormen die Hans Emmelkamp tegen elkaar zet. Dingen, huiselijk, bijna vast te houden, om te bewaren. Maar wat is het voorwerp, de vorm, en wat is de achtergrond? Het is een zoeken naar harmonie, die met minimale middelen wordt bereikt. Vorm en tegenvorm vinden elkaar. Figuratie en abstractie, organische componenten en constructie gaan een bijna vanzelfsprekende relatie aan. Er is geen conflict, er is samenklank, en stilte.

Kunstlokaal №8

Toont hedendaagse kunst in dialoog.

In Kunstlokaal №8 vindt minimaal zes maal per jaar een expositie plaats van hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. Vijf keer een duotentoonstelling en ’s zomers een groepstentoonstelling.

Bij de tentoonstellingen geven wij steeds een kleine publicatie uit.

In stock is werk te zien van eerdere exposanten.

In de tuin en de gang tonen Marcel Prins en Birgit Speulman permanent eigen werk.