Madrid wint voor tweede keer European Women's Futsal Tournament

Drachten - Madrid won voor tweede keer het European Women's Futsal Tournament, door in de finale Benfica te verslaan. Thuisploeg Drachtster Boys slaagde er net niet in om een puntje binnen te halen.

Vier dagen top zaalvoetbal voor vrouwen in de SNIJ Noordhal te Drachten zijn voorbij. De voorrondes op maandag, dinsdag en woensdag leverde één verrassing op en dat was de uitschakeling van ASD Olimpus Roma door Sporting Lisboa e Benfica . Zeer teleurstellend voor de profclub uit Italië die haar zinnen had gezet op de beker. Dat was ook te zien aan hun fel meelevende supporters en begeleiding. De totale ploeg en staf herstelden zich in de kleine finale tegen MosPolytech uit Moskow door die te winnen. Hierdoor eindigden zij als derde.

Het thuisteam, de vrouwen van Drachtster Boys konden het in de wedstrijd om de vijfde plaats een helft volhouden (1-0 voor), maar in de tweede helft bleek het verschil in conditie en uithoudingsvermogen (alle Europese ploegen trainen minimaal vier keer per week) de Drachtster vrouwen op te breken en zij verloren dan ook met 2-1 van WFC Inter Media Service uit Oekraïne.

De finale tussen Sporting Lisboa e Benfica en Atletico Navalcarnero Madrid uit Spanje werd een prooi voor de Spanjaarden. Benfica had kennelijk haar kruit verschoten op de woensdag in de wedstrijd tegen Olimpus Roma. De Portugezen konden het niet meer opbrengen om volop te gaan dus werd de wedstrijd gewonnen door Atletico en werden de Spanjaarden voor het tweede jaar op rij de winnaars van het EUROwft.

WFC Inter Media Service - VV Drachtster Boys 2-1
MosPolytech - ASD Olimpus Keypartner Roma 2-5
Atletico Navalcarnero Madrid - SPRT Lisboa E Benfica 5-2

Fotoalbums door Romke Visser:
Atletico - Benfica
Olimpus Roma - MosPolytech
DFT - WFC IMS

Website: Eurowft.com