Cursus Stoppen met roken Pakje Kans start in Drachten op 9 april

Drachten - De cursus Stoppen met roken Pakje Kans start in Drachten op 9 april.

Diana Ruitenbeek, van het Steunpunt Stoppen Met Roken, is in heel Friesland al jaren actief met het begeleiden van mensen die willen stoppen met roken.
Zij hanteert daarbij verschillende effectieve programma’s: de stoppen met roken groepstraining Pakje Kans, het programma van Persoonlijke telefonische begeleiding en de cursus voor zwangere: stoppen met roken, dat zal u goed bevallen!

Meer lucht

Stoppen met roken geeft op alle fronten meer lucht en biedt veel voordelen: de gezondheid wordt aanmerkelijk verbetert, geen rokers-luchtje, kuchje meer, de door de fabrikant toegevoegde giffen verdwijnen uit het lichaam, geen bruine vingers meer, de afhankelijkheid van de sigaret wordt opgeheven zoals ook de onrust die door roken wordt veroorzaakt. Ook financieel gezien wordt men er beter van.

In groepsverband stoppen met roken behoort tot de meest effectieve methoden om te kunnen stoppen. Goede resultaten bevestigen de effectiviteit van deze cursus. Het inzichtelijk maken van de rookverslaving, hoe om te gaan met moeilijke momenten, stress - gewichtsbeheersing, het herkennen van valkuilen en adviezen hoe het vol te kunnen houden, komen uitvoerig aan de orde. De onderlinge steun van de groep werkt hierin erg stimulerend.

Groepstraining

De groepstraining bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 1½ uur waarbij tijdens de derde bijeenkomst gezamenlijk de laatste sigaret wordt gerookt. Start om 19.30 uur. Desgewenst kunnen er hulp - geneesmiddelen worden ingezet. Dit programma wordt door de Zorgverzekeraars vergoed vanuit het basispakket. Het Steunpunt Stoppen Met Roken werkt hierin samen met GGD Fryslân.

Voor info / aanmelden 088-2299216 of kijk op www.steunpuntstoppenmetroken.nl