Trio d’Encore in Dorpskerk Rottevalle

ROTTEVALLE - Trio d’Encore treedt zondag 8 april om 15 uur op in de Dorpskerk van Rottevalle.

Trio d’Encore is ontstaan vanuit een hechte vriendschap tussen drie jongens met een gezamenlijke passie voor muziek. Caspar Vos (1988) op piano, Koen Stapert (1990) op viool en Marcus van den Munckhof (1988) op cello leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij Trio d’Encore op.

Kenmerkend voor dit trio is het gepassioneerde samenspel en de muziekkeuze: Ze spelen uitsluitend toegiften. Onder het motto ‘encore is more’ brengen zij een nieuwe concertbeleving op het podium waarin toegankelijkheid en interactie met het publiek centraal staan.

Caspar Vos was één van de vier finalisten voor the Dutch Classical Award 2016/2017 en werkte samen met dirigenten als Ed Spanjaard en musici van het Koninklijk Concertgebouw Orkest; als solist, maar ook als kamermuziekspeler.

Koen Stapert won in 2016 tijdens het Oskar Backconcours de prijs voor de beste vertolking van het moderne werk “Forte” van Willem Jetz. Hij speelt op een De Zorzi viool uit 1876, aan hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Marcus van den Munckhof is sinds 2013 vast lid van Cello8ctet Amsterdam. Hij trad meerdere malen solistisch op met o.m. het Brabants Orkest en won verscheidene prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours.

Op zondag 8 april treedt Trio d’Encore op in de Doarpstsjerke (Buorren 18) van Rottevalle. Ze spelen dan muziek van onder andere Gershwin, Fauré, Tchaikovsky, Piazzolla en Kreisler. Het concert begint om 15.00 uur, de entree bedraagt € 10,00. Reserveren kan via h.lansen@chello.nl.