Podiumplaatsen voor Adonis Drachten in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Adonis Sportacrobatiek Drachten was zaterdag met drie teams vertegenwoordigd op de Open Friese Kampioenschappen Acro in de Surventohal in Surhuisterveen.

Sportvereniging WSBF organiseerde voor acro C D E lijn en instap de Open Friese Kampioenschappen aan de Ketting in Surhuisterveen. De wedstrijd was verdeeld over 3 banen, op één vloer werden de oefeningen op nummervolgorde afgewerkt. Het was vroeg presteren voor het duo E-jeugd Micheila Visser en Marenthe Brouwer. Zij vertoonden op de mat hun acrobatische kunsten. Helaas door een aantal schoonheidsfouten geen medaille verdiend, maar wel van de 16 teams een prachtige 10e plek.

Verderop in het programma mocht Adonis Sportacrobatiek Drachten het trio koppel, maar nu duo D- jeugd Anna Peters en Thirza van der Veen de vloer op. Het duo liet prachtige oefeningen zien, dit resulteerde van de 9 teams een prachtige 2e plek op het podium. Er deden ook 9 teams mee op het niveau van D-senioren. Dit is een sterk klassement. Later in de middag draaiden het duo D-senioren Samantha Mulder en Janna Douma een keurige oefening op de mat. Dit resulteerde in hoge punten en daarmee scoorden zij een mooie 3e plek op het podium.

Zaterdag 14 april vindt het Friese Kampioenschap Arco 2018 voor E-instap in Buitenpost. Adonis Sportacrobatiek Drachten wordt dan vertegenwoordigd door vijf teams.