Kennismakingscursus bijen

DRACHTEN - De Bijenvereniging Beetsterzwaag/Drachten en Omstreken houdt vanaf dinsdag 10 april een kennismakingscursus over bijen en het bijenhouden.

Heb je belangstelling voor bijen? En heb je daar altijd al meer over willen weten?

De Bijenvereniging Beetsterzwaag/Drachten en Omstreken biedt dit voorjaar de mogelijkheid om kennis te maken met bijen en het bijenhouden. De deelnemers kijken hoe een bijenvolk zich het jaar rond ontwikkelt en wat de rol van de imker daarin is. Ook leren ze wat je allemaal moet weten om succesvol te kunnen imkeren.

Hoeveel tijd zit er in de verzorging en wat kost het allemaal om te beginnen aan deze hobby? Naast het bijenhouden wordt ook aandacht besteed aan de wilde bijen, drachtplanten en biodiversiteit. De theoretische kennismaking wordt afgesloten met twee praktijkmiddagen op een van de bijenstallen.

Daar kun je samen met een ervaren imker een kijkje nemen in de bijenkast. Wie enthousiast is geworden na deze kennismaking en wil daadwerkelijk wil gaan leren imkeren, kan de Basiscursus Imkeren gaan volgen. Deze wordt jaarlijks op diverse plaatsen in Friesland gegeven.

De kennismakingscursus bestaat uit drie theorieavonden die worden gehouden op dinsdag 10, 17 en 24 april van 19:30 tot 22:00 uur in de theetuin van Kwekerij van Talant Passiflora, de Akkers 5 in Drachten. De praktijkmiddagen worden gehouden op diverse bijenstallen. Deze zijn op zaterdag 12 mei en 2 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten inclusief informatie materiaal: €25,-

Aanmelden voor 4 april bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op de site van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging of op mailadres bijenkennis@ziggo.nl.