Zes kleine campings promoten samen de regio Friese Wouden

Ureterp - Het afgelopen kwartaal hebben zes kleine campings uit de regio zich ingezet om hun eigen bedrijf, maar vooral ook de regio te promoten op vijf kampeer- en vrijetijdsbeurzen door het hele land. Er zijn zeker 1500 informatietasjes uitgedeeld aan geïnteresseerden en vele enthousiaste gesprekken gevoerd met potentiële bezoekers van de regio.

De deelnemende campings zijn SVR-Camping Jonkman in Lippenhuizen, Natuur-landschapscamping Het Koningsdiep in Ureterp, Minicamping-Theeterras- Streekwinkel Singel in Jubbega, Minicamping De Kan Hoeve in De Veenhoop, Boerderijcamping De Geele Bosch in Oldeholtwolde en Camping De Oude Trambrug in Hoornsterzwaag. Tijdens de eindevaluatie dinsdag heeft het bestuur van het Toeristisch Netwerk de Friese Wouden de deelnemende campingeigenaren bedankt met een waardebon voor gratis bedrijfsfotografie.

Samen beurzen bezoeken was een idee van het Toeristisch Netwerk en werd na het succes van vorig jaar herhaald. Het voordeel voor de ondernemers is dat ze de kosten en de tijd samen kunnen delen. Dit jaar hebben de ondernemers een nieuw concept uitgeprobeerd. Ze hebben lokale bedrijven benaderd met het aanbod voor folderparticipatie. Dit was een schot in de roos! 15 bedrijven wilden meedoen. Een mooi voorbeeld van samenwerking in de regio! ,,Dit is precies wat we als Toeristisch Netwerk willen bereiken” aldus regio aanjager Anneke Lukkes.

Het Toeristisch Netwerk de Friese Wouden is een samenwerkingsverband van toeristische ondernemers en organisaties, met als doel om de regio op de kaart te zetten. 
Het Toeristisch Netwerk is dan ook erg blij met deze groep enthousiaste regio-vertegenwoordigers. ,,Wij wilden ze graag bedanken voor hun inzet, maar wisten niet zo goed hoe. We wilden eigenlijk iets geven dat de ondernemers verder helpt. Toen kwamen we op het idee om een fotograaf in te huren. Mooie professionele foto’s zijn een must voor ieder bedrijf, maar vaak blijft het er toch bij om hierin te investeren”, zegt Jelinda van den Hoven van het Toeristisch Netwerk.

Jan Tibbesma van Tibbesma Fotografie is bereid gevonden om deze klus op zich te nemen, dus zodra het mooier weer wordt en de eerste gasten verschijnen, kunnen de campings een bezoekje van hem verwachten.