Gezocht: leuk gastgezin voor internationale scholier Luiz

Drachten - Al een half jaar lang stapt de Braziliaanse Luiz (15) op de fiets naar het OSG Singelland Drachtster Lyceum in Drachten. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin, maar is door omstandigheden op zoek naar een nieuw gastgezin om zijn schooljaar in Nederland te vervolgen.

Luiz wil dolgraag in deze regio blijven, omdat hij hier al helemaal gewend is en vrienden heeft gemaakt. Luiz komt oorspronkelijk uit Brazilië en is naar Nederland gekomen om zichzelf te ontwikkelen. Hij blijft tot het einde van het schooljaar en wil nog veel meer van Nederland zien en leren.

In het jaar dat Luiz in Drachten is maakt hij kennis met de Nederlandse cultuur, taal en het schoolsysteem. Naast school vind hij het leuk om te sporten. Hij is gek op voetbal, volleybal, gamen en muziek. Luiz: ,,Ik houd van nieuwe uitdagingen en ik denk dat dit uitwisselingsjaar goed is voor mij en mijn toekomst. Het is altijd mijn droom geweest om te studeren in het buitenland en ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor deze kans. Bij wie mag ik een tijdje komen wonen?”

Echt thuis

Als gastgezin haal je op een bijzondere manier de wereld in huis. Je maakt kennis met een nieuwe cultuur, bent voor een korte periode een echt thuis voor de scholier en beleeft een onvergetelijk avontuur! Ook ga je zelf veel leren over een andere cultuur. Travel Active verzorgt een goede voorbereiding, tussentijdse evaluaties en biedt gastgezinnen altijd een vast aanspreekpunt in de buurt.

Op de website www.travelactive.nl/high-school- holland stellen Luiz en andere internationale studenten zich voor. Voor meer informatie of aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met het High School Holland team op 0478-551900 of via highschoolholland@travelactive.org. Regio-coordinator in Drachten voor High School Holland is Alex Reinders (06-12961625 of alexreinders@hotmail.com)