Collecte Amnesty brengt in Smallingerland 5261,28 euro op

Drachten - De collecte van Amnesty International, die in de week van 11 tot en met 17 maart werd gehouden heeft in de gemeente Smallingerland (Drachten en Rottevalle) 5261,28 euro opgebracht. Dit bedrag is opgehaald door 79 vrijwilligers. 

De collecte van Amnesty International, die in de week van 11 tot en met 17 maart werd gehouden heeft in de gemeente Smallingerland (Drachten en Rottevalle) 5261,28 euro opgebracht. Dit bedrag is opgehaald door 79 vrijwilligers. 

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld om
mensen die alleen maar gevangenzitten omdat ze kritiek hadden op hun regering vrij te krijgen.

Mensen als Azam Farmonov uit Oezbekistan. De mensenrechtenverdediger kwam in oktober 2017 vrij, nadat hij bijna twaalf jaar had vastgezeten en volgens zijn vonnis nog drie jaar cel te gaan had. Tijdens zijn detentie werd Farmonov gemarteld, toch weigerde hij te bekennen dat hij zich schuldig had gemaakt aan afpersing – een verzonnen aanklacht. Amnesty voerde actie voor Farmonovs vrijlating. Kijk voor meer informatie over het werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.