Blues met JB Meijers in Iduna

Gitarist JB Meijers treedt vrijdag 13 april om 20.30 uur op in Iduna in Drachten.

JB Meijers (The Common Linnets, De Dijk, Solomon Burke) speelt een avondje blues met de Nederlandse top-ritmesectie van King of the World, King’s Rhythm Crew.

De drie heren Ruud Weber, Fokke de Jong en Govert van der Kolm besloten om naast hun thuisbasis King of the World een project op te zetten om in het begin 2018 te kunnen spelen met hun vrienden/helden uit de blues scene. Terug naar de muzikale roots van deze heren die in het verleden veel artiesten uit het binnen en buitenland zoals Snowy White, Monster Mike Welch, Matt Schofield, David Gogo en vele anderen als sidemen begeleidden.

De heren zijn erg trots om deze editie met JB Meijers te spelen! JB is zanger, producer, songwriter, multi-instrumentalist maar bovenal gitarist. Hij doet ongelooflijk veel projecten met verschillende artiesten. Het enige waar het de laatste jaren nog wel eens aan ontbreekt is het spelen van de blues, en dat is precies wat JB samen met de King’s Rhtyhm Crew zal gaan doen. Denk aan oude en nieuwe blues, blues in een nieuw jasje, eigen werk van JB en werk van (blues) helden.

JB’s zeer smaakvolle gitaarspel en de prettige stemmen van JB en Ruud in combinatie met de onweerstaanbaar groovende ritmesectie en fijne backing vocals voorspellen dat dit een zeer bijzonder project zal worden. Misschien zelfs maar eenmalig omdat het enkel in april 2018 in het drukke schema van JB past om dit project te spelen.