Eerste Zonnebloem-Vakantie Friesland 'Nieuwe Stijl'

Drachten - De eerste Zonnebloem-Vakantie Friesland 'nieuwe stijl' is geslaagd. Sinds 1 januari 2018 kunnen Zonnebloem-vakanties alleen nog maar georganiseerd worden door een plaatselijke afdeling. Drachten heeft de handschoen opgepakt,

Op 26 maart werden ongeveer 30 deelnemers én bijna 20 vrijwilligers bij de Arke in Drachten uitgezwaaid. Deze (fysiek-beperkte) mensen gingen een onbezorgde midweek vakantie tegemoet. Vanaf 1 januari 2018 kunen Zonnebloem-vakanties alleen nog maar georganiseerd worden door een plaatselijke afdeling. Drachten heeft de handschoen opgepakt en samen met deelnemers uit andere Friese plaatsen uit Regio Zuid-Oost, werd de eerste Afdelingsvakantie vanuit Friesland nu al een feit. Dit dankzij de bezielende leiding van Tiny Nicolai, vrijwilliger bij de afdeling Drachten.

De reis ging naar het Halle-huis in Lemele. Er was een compleet programma voorbereid en ook de verzorging was op basis van vol pension. Vrijdag 30 maart werd de groep verwelkomd op het zelfde plekje na een fantastische week in het Hallehuis in Lemele. Daar maakten de vakantievierders een optreden mee van volksdansgroep Hellendoorn en brachten ze een bezoek aan een zorgboerderij ‘t Zandeinde, met onder andere biggetjesknuffelen. Verder was er elke dag een heerlijk ontbijt en dinerbuffet en één keer een High Tea. Ook een gezellige  Bonte Avond ontbrak natuurlijk niet op het programma.