Kraammarkt in Nij Smellinghe

In ziekenhuis Nij Smellinghe wordt zaterdag 14 april tussen 10 en 16 uur een Kraammarkt gehouden.

Zwangere vrouwen, hun partner, jonge ouders en andere belangstellenden zijn welkom in het Drachtster ziekenhuis. De Kraammarkt wordt voor het vierde opeenvolgende jaar georganiseerd.

Nij Smellinghe vindt het belangrijk om zwangere vrouwen en hun partners voor te lichten over bevallen in een ziekenhuis. Dit onderwerp komt dan ook aan bod in de presentatie die tijdens de markt vier keer wordt gegeven .

Vele marktkramen

In de centrale hal en in een grote tent op het terrein van het ziekenhuis vindt men een diversiteit aan marktkramen. Hierin presenteren een breed scala aan ondernemers zich. Van speelgoed tot positiekleding, van voedingskussens tot babykleding en van kinderopvangorganisaties tot babyfotografie. Voor iedereen is er op de markt wel iets te vinden.

Gratis pretecho

Tijdens de Kraammarkt kunnen zwangere vrouwen een gratis pretecho laten maken door een gynaecoloog of verloskundige van Nij Smellinghe. Deze echo wordt mede mogelijk gemaakt door Echocentrum Drachten en vindt plaats op basis van inschrijving.

Voor de eerste 300 bezoekers van de markt ligt er een goodiebag klaar. Hiervoor geldt wel: op is op. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden voor de Kraammarkt en de toegang is gratis.

Zwangerenvoorlichting

Elke laatste dinsdagavond van de maand organiseert de Kraamafdeling een voorlichtingsavond over bevallen in Nij Smellinghe. Ook hiervoor geldt dat de toegang gratis is. Belangstellenden kunnen zich tijdens kantooruren telefonisch aanmelden op telefoonnummer (0512) 588 520 of via e-mail: voorlichtingsavond@nijsmellinghe.nl. De voorlichtingsavond van april komt in verband met de Kraammarkt te vervallen.

Meer informatie over de Kraammarkt is te vinden op www.nijsmellinghe.nl/kraammarkt.