Vaarexcursie Alde Feanen

EARNEWÂLD - In Nationaal Park de Alde Feanen in Earnewâld is zaterdag 14 april vanaf 10.30 uur een vaarexcursie van It Fryske Gea.

Neem je man/vrouw, beste vriend(in), broer/zus, ouders/kinderen mee en geniet samen van al het moois dat de Friese natuur biedt. Natuurgids Haaije Statema vertelt je er graag over. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 april om 15 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18.

Deze vaarexcursie betekent XL genieten van de uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en aalscholverkolonie in Nationaal Park de Alde Feanen. Ga mee het water op en leer over de vele water- en roofvogels. Misschien spot je zelfs wel een zeearend? Deze imposante roofvogel doet hier dit jaar voor de tweede keer een broedpoging. Daarnaast kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa een interessant natuurbeheer en rijke ontstaansgeschiedenis. Gids Haaije kent de mooiste verhalen.

Volop natuurbeleving

Wist je dat de Alde Feanen grotendeels via water te bereiken is? Een echt vaargebied dus. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet ook niet een warme jas en verrekijker mee te nemen. Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig. Zit je liever binnen? Beneden zit je comfortabel aan de beleeftafels, beplakt met grote omgevingskaarten, planten, dieren, vissen en vogels die je onderweg tegenkomt. Zo mis je niks!