Lenteconcert Drachtster Harmonie goed ontvangen door publiek

DRACHTEN - De Drachtster Harmonie speelde zaterdag haar lenteconcert in de Lawei. Nummers als de St. Louis Blues March, An American in Paris, A String of Pearls en een Tribute to Michael Jackson stonden op het programma.

Volgens traditie waren er ook gasten uitgenodigd. Jannie Reijenga speelde onder begeleiding van de Drachtster Harmonie een solopartij in het Treble Concerto van Ted Huggens. Zij vormde samen met Luc Feikens, dirigent van de Harmonie, een duo op de klarinet. Hun spel werd door het publiek zeer gewaardeerd.

Een belangrijk onderdeel van de avond werd door Big Band Drachten ingevuld. Met Marieke Roelofsen als zangeres brachten zij, onder leiding van Jelle Visser, een gevarieerde selectie van muziek uit Amerika. Ze brachten nummers al Mas Que Nada, Good Times Roll en Beautiful Day ten gehore.

Als afsluiter was er een optreden van de Drachtster Harmonie en Big Band Drachten, die het nummer I’ve Got The Music In Me speelden. Het publiek kreeg er niet genoeg van, kwam uit de stoel, zong en klapte mee en verleidde daarmee het orkest tot een toegift.

Foto’s: Harry van der Linde