Drachtster Boys deelt eerste klap uit in play-offs

DRACHTEN - Voor de top vier van de eredivisie begon vrijdag de strijd in de play-offs om het landskampioenschap. In Drachten speelden Drachtster Boys en FC Gelre, de nummer 3 en 2 van de competitie, tegen elkaar.

Om 21:30 uur trapte FC Gelre af voor de start van de wedstrijd. Na een ietwat aftastend begin van beide kanten, kwamen er wat kleine kansjes. Waar Marian Meijer Jantien van der Zijden-Wanrooij op haar pad vond, was aan de andere kant Anna Reitsma scherp op de inzet van Judith Westervelt.

Een goede een-tweetje tussen Angela van Rooij en Judith Westervelt werd naast geschoten. Esther van Toledo zag haar doelpoging uit de verre hoek worden getikt door van der Zijden.

Met nog een kleine vier minuten op de klok werd de eerste treffer binnengeschoten. Na een hoge voorzet kon Rozemarijn Hendriks de bal van dichtbij laag binnenschieten: 0-1.

In de laatste minuut leek Drachtster Boys op gelijke hoogte te komen. Een strakke voorzet van Esther van Toledo werd van dichtbij hard geschoten door Jessie Prijs. Haar schot kwam echter tegen de al duikende keepster van der Zijden aan, waardoor de bal terug in het veld stuitte.

Na de rust kwam Drachtster Boys flitsend uit de kleedkamer. Gelijk vanaf de aftrap gaf Jessie Prijs de bal hard voor op de tweede paal waar Anita Vellema de bal binnen kon lopen en de stand al na zes seconden gelijk kon trekken.

Een dikke minuut later kreeg Drachtster Boys opnieuw een heel grote kans. Een enorme kluts voor de goal van de gasten ging via Jessie Prijs, Marian Meijer en Anita Vellema echter niet in het doel.

Weer een minuut later kreeg de thuisploeg een nieuwe grote kans. Een goede voorzet van Lotte Donath werd door Jessie Prijs hoog in het doel geschoten: 2-1.

Halverwege de tweede helft kwam Gelre weer langszij. Na een goede 1:2 met Angela van Rooij schoot Iris Thus de bal achter keepster Anna Reitsma: 2-2.

De wedstrijd werd verlengd met twee keer vijf minuten om tot een winnaar te komen. Maar er werd niet gescoord, dus volgden de penalty’s. Daar bleek Drachtster Boys de sterkste en won de ploeg de eerste wedstrijd in de halve finale.

Komend weekend treffen beide ploegen elkaar opnieuw, dan in Wehl. FC Gelre heeft een overwinning nodig om een beslissingswedstrijd af te dwingen.

Als Drachtster Boys volgende week weer weet te winnen, zal het zich gelijk plaatsen voor de finalestrijd om het landskampioenschap. Deze wedstrijd zal tegen de winnaar van het drieluik van vv Pernis en KTP Nieuw Roden zijn. De eerste wedstrijd werd in Schiedam gewonnen door vv Pernis.