Kraammarkt Nij Smellinghe trekt ruim 800 bezoekers

DRACHTEN - Ziekenhuis Nij Smellinghe hield op zaterdag 14 april voor de vierde keer een Kraammarkt. Ruim achthonderd zwangere vrouwen, plus partners, familieleden, jonge ouders en andere belangstellenden bezochten de markt.

Om 10.00 uur werd de markt geopend door Jenny Hanse. Zij zong een lied. Daarna was het de beurt aan Edwin Frena –van ’t Veen, ZVE-manager Vrouw & Kind en Jannine Wilpshaar, medisch manager en gynaecoloog om de openingshandeling te verrrichten.

Tijdens de dag konden 75 zwangere vrouwen de baby in hun buik bewonderen. De echo’s werden gedaan door verloskundigen en gynaecologen van ziekenhuis Nij Smellinghe. De meeste pretecho’s waren vooraf verloot; zwangeren konden zich hiervoor inschrijven via de website. Tijdens de Kraammarkt werden nog enkele pretecho’s verloot.

Verder konden belangstellenden deelnemen aan een workshop babymassage en presentaties die te maken hadden met zwanger zijn, bevallen in Nij Smellinghe en de kraamtijd bijwonen.

In de centrale hal en een grote tent stonden meer dan vijftig verschillende kramen opgesteld. Bij deze kramen was veel verscheidenheid. Van kinderopvang tot kleertjes en praktische hulpmiddelen gedurende de zwangerschap en de periode van en na de bevalling, van eigengemaakte knuffels tot babykleding en van zwangerschapsfotografie tot adviezen over financiële zaken.