Groot Nederlands dictee bij ROC Friese Poort

DRACHTEN - ROC Friese Poort houdt op maandag 23 april van 19.30 uur tot 21.00 uur het groot Nederlands ROC-Dictee in de vestiging Drachten (gebouw C).

Initiatiefnemer van dit evenement is mbo-docent van het jaar 2017 Conrad Berghoef, tevens docent Nederlands bij ROC Friese Poort. „Het Groot Dictee der Nederlandse taal mag dan zijn gestopt, wij gaan verder”, zegt hij.

„We organiseren het groot ROC-Dictee omdat de laatste jaren het vak Nederlands in het mbo steeds belangrijker is geworden. Niet alleen ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden, ook grammatica en spelling spelen een grote rol. Zelf gebruik ik daarbij graag de aloude werkvorm van het dictee. Niet alleen goed voor spelling en woordenschat, maar ook voor het concentratievermogen. Graag ga ik met mijn studenten de uitdaging aan met andere belangstellenden.”

Studenten nemen het tijdens het ROC-dictee op tegen hun ouders, medewerkers en docenten van ROC Friese Poort, medewerkers van stagebedrijven en andere belangstellenden. Wie meedoet aan het dictee moet serieus aan de bak. Voor degene die de minste fouten heeft gemaakt en voor de beste student is er een prijs te winnen.

Wie zijn Nederlands wil testen, kan zich nog steeds aanmelden voor het groot Nederlands ROC-Dictee. Dat kan via rocdictee@rocfriesepoort.nl.