Eindexamenstudenten maken van Liudger een legerbasis

Drachten - Niemand kon maandagochtend het gebouw van csg Liudger in, want de examenkandidaten hadden als examenstunt de locatie Raai met pallets dicht gebouwd en het plein afgezet. Daarna is het plein omgetoverd tot legerbasis.

De politie kwam op zondagavond kijken of het leger van examenkandidaten zich een beetje gedroeg. Na de situatie te hebben uitgelegd is de hele groep beveiligers met elkaar op de foto gegaan, de agenten zagen wel iets in zo’n stunt. De volgende ochtend verzamelden zo’n duizend leerlingen en verscheidene docenten zich voor de school en wie probeerde de legerbasis binnen te dringen werd volledig nat gemaakt door het leger examenkandidaten met waterpistolen.

Verschillende dappere leerlingen en leraren hebben geprobeerd terug te vechten, maar dit resulteerde vaak in doorweekte kleding. De examenkandidaten hebben dit volgehouden tot 8:30. Daarna mochten de leerlingen en leraren druppelsgewijs langs “Checkpoint Trudy”, vernoemd naar teamleidster Trudy van den Berg en gebaseerd op Checkpoint Charlie, de school betreden. Zowel examenkandidaten als overige leerlingen en de leraren vonden het een geslaagde examenstunt en alles is goed en veilig verlopen.

De komende tijd moeten de kandidaten blokken voor de examenperiode. De centrale schriftelijke examens zijn dit jaar van 14 tot en met 29 mei. De herexamens, officieel het tweede tijdvak genoemd, begint op 6 juni in de basisberoepsgerichte en de kaderberoepsgerichte leerweg, op 13 juni in de gemengde leerweg, en op 18 juni in de andere vormen van onderwijs. Voor de schriftelijke centrale examens is het tweede tijdvak van 18 tot en met 21 juni.

Foto's A. Meijer