Burgemeester Harmsmaschool trots op vijf turbotoppers

Gorredijk - De Burgemeester Harmsmaschool heeft dit jaar vijf turbotoppers. Daniël Hakze en Dooitze Bruinsma (turbo bouw) en Senne de Wolff, Jacco de Jong en Stijn Bakker (turbo engineering) mogen volgend jaar meteen van start in klas twee van het MBO.

Gemotiveerde leerlingen met goede cijfers voor wiskunde en natuurkunde, met een duidelijke interesse voor techniek, maar geen uitgesproken Havo ambities, dat is de doelgroep voor turbo
techniek. De BHS heeft al jaren een samenwerking met Friese Poort. Doel van het turbo-traject is dat leerlingen een middag in de week – donderdagmiddag – naar Drachten gaan en daar werken aan een project. De leerlingen engineering werken aan het project flessenopener, de leerlingen bouw aan het tekenen van een garage. De leerlingen gaan 20 keer naar Drachten. Begin april was de eindpresentatie van de turbo groep.

Als de leerling het turbo traject met goed gevolg heeft afgerond, mag hij of zij na de zomervakantie instromen in klas twee van het MBO. Dit jaar hebben drie leerlingen de turbo engineering gedaan, er was dit jaar voor het eerst ook een turbo bouw, daar deden van de BHS twee leerlingen aan mee. Alle vijf de leerlingen hebben dit jaar met veel enthousiasme aan hun project gewerkt en ze hebben
alle vijf met goed gevolg de turbo afgerond. Na de zomervakantie stromen ze alle vijf in in het tweede jaar van de opleiding. ,,Als BHS zijn wij trots op deze turbo toppers'', aldus decaan Jelke van der Velde.

Op de foto's Daniël Hakze en Dooitze Bruinsma van de turbo bouw en Senne de Wolff, Jacco de Jong en Stijn Bakker van de turbo engineering.