Innovatiecluster Drachten benoemd tot FC-Leerbedrijf 2018

Drachten - Met het MBO-excellentieprogramma Health Tech, dat Innovatie Cluster Drachten samen met Friesland College en ROC Friese Poort uitvoert, heeft het ICD de titel FC-Leerbedrijf van het Jaar binnengesleept. Dit gebeurde woensdag tijdens de finale van de FC Awards 2018 in Leeuwarden.

De combinatie Philips Drachten/Innovatiecluster Drachten is woensdagavond benoemd tot FC- Leerbedrijf 2018. Met het MBO-excellentieprogramma Health Tech, dat Innovatiecluster Drachten samen met het Friesland College en ROC's Friese Poort uitvoert, hebben de samenwerkende high tech bedrijven de titel FC-Leerbedrijf van het Jaarbinnengesleept. Dit gebeurde tijdens de finale van de FC Awards 2018 in Leeuwarden.

Volgens voorzitter Kor Visscher (Innovatiecluster Drachten) is deze waardering vooral toe te schrijven aan de inspanningen van beide opleidingen. ,,Het helpt ons gezamenlijk stevige fundamenten te bouwen voor de toekomst. Dikwijls gaat dit niet vanzelfsprekend, met onze korte termijn focus. Des te mooier is het dat we er samen met de MBO-opleidingen een succesvol excellentieprogramma Health Tech hebben opgezet.''

Leerbedrijf

Binnen het leerbedrijf Philips/Innovatiecluster Drachten werken studenten aan oplossingen voor grote uitdagingen in de toekomst. Twee studenten - Joas Nicolai en Jelmer de Jong - presenteerden een van hun projecten: het ontwikkelen van een speciale drinkbeker voor mensen met de ziekte van Parkinson.