Sparjebird krijgt donderdag een nieuw Dierenpad

Hemrik - Speelbos Sparjebird in Hemrik krijgt een nieuw Dierenpad. Wie de vossenpootafdrukken volgt vindt alle tien uit hout gezaagde dieren. Het pad wordt donderdag 26 april geopend.

Vliegen en rennen, daar is genoeg ruimte voor in het speelbos. Die ruimte wordt nu met het nieuwe Dierenpad nog beter benut. Door het hele bos staan zo'n tien uit hout gezaagde dieren. Wie de vossenpoot afdrukken volgt vindt ze allemaal. En bij elk dier is iets te doen, spelen en ontdekken maar! Ouders en begeleiders lopen gezellig mee. Af en toe duiken de kinderen het bos in voor een blinddoekroute, hutten bouwen, een speurtocht door een kabouterbos of een spannende greppeltocht. Echt verdwalen is er niet bij, want via een goed toegankelijk pad komen volwassenen en kinderen even verderop weer bij elkaar.

Speelideeën

Het Dierenpad begint bij de Blokhut. Hier kun je, behalve  iets eten en drinken, ook een tasje met speelideeën en ontdekmaterialen lenen. Vergrootglas, spiegeltje, blinddoek en dergelijke zijn niet strikt noodzakelijk om de speel & ontdek-activiteiten te kunnen doen, maar ze geven wel een meerwaarde aan het Dierenpad.

Dit project is gerealiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met Natuurlijk-in-Beweging. De uitvoering is mogelijk gemaakt met inspanning van het Buitenfonds en donaties van onder andere de Stichting van Teyens Fundatie en Survival de Knipe. Het derenpad wordt donderdag 26 april om drie uur geopend door door kinderen van onder andere kinderopvang Esther uit Wijnjewoude. Zij zetten de eerste stappen op het nieuwe Speel & Ontdekpad.

Speelbos Sparjebird en het Dierenpad zijn het hele jaar door voor iedereen gratis toegankelijk. Kinderopvang en scholen kunnen het speelse en educatieve Dierenpad gebruiken om hun dagje uit extra inhoud te geven.

Zie ook www.sparjebird.nl