Open werkplaats Jan Ketelaar

DRACHTEN - Kunstenaar Jan Ketelaar houdt zaterdag 28 april weer een Open werkplaats met een uitgebreid programma.

Ketelaar werkt aan twee vijfmeterhoge, van metaal gelaste vrouwfiguren. De titel is ‘Wachten op hoog water’. Door open werkplaats te houden kan men de voortgang van de dames volgen. Dit jaar, tijdens Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 zullen de beelden op de dijk bij Holwerd worden geplaatst, als onderdeel van ‘Sense of Place’ en ‘Holwerd aan Zee’.

Behalve het werk van Jan kunt u op 28 april ook kijken in de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma én kunt u genieten van een fijnproeverij van stichting Craftwurk.

Programma:

- 13:00-17:00 workshop keramiek door Art-twa. Er kan deze middag een schaal worden gemaakt die van een kleur of motief kan worden voorzien. Kosten: €15,00+€7,50 materiaalkosten. Opgave kan via wilma@janketelaar.nl.

- William van de Velde (De Kunsteboer) toont ruimtelijk werk. William maakt stalen figuratieve beelden van verweerde voorwerpen. Een ander deel van zijn werk bestaat uit toegepaste kunst.

- Ronald Wolters speelde al eerder in de fabriek. We werden daar zo blij van dat we graag wilden dat hij nog een keer kwam. 28 april is het zover!

- The One Man Band (Albert Tonnis). Ook Albert Tonnis was eerder te gast, hij bracht menigeen zowaar aan het swingen. Voor herhaling vatbaar dus. Van “fryske sankjes” tot songs van Prince!

- Rond 13:00: Optreden van Sasja. Sasja is een meertalige Pop/Folk Singer Songwriter uit Enschede. Ze schrijft haar muziek direct vanuit haar gevoel en dat kun je als luisteraar meebeleven!

-Gerard Schol draagt voor uit zijn verhalenbundel “De raketschoenen”. Van zijn 20e tot zijn 30e voer Gerard bij de koopvaardij als scheepswerktuigkundige, daarna was hij tot zijn pensioen werkzaam in het technisch onderwijs. Gerard schrijft korte verhalen. Een aantal daarvan zijn gebundeld in het boekje “De raketschoenen”.

-Verder staat op het programma alles wat zich nog aandient!

Herhaalde oproep: Ben je enthousiast over een mooi plan, een oud of nieuw beeld of schilderij, of een gedicht (het hoeft niet van jezelf te zijn), KOM HET DELEN bij Potzenmakerij Ketelaar. Mocht je werk willen exposeren, iemand weten die een gedicht wil voordragen, heb je zin om muziek te maken óf wil je op andere wijze iets bijdragen aan een van de open middagen, neem dan contact op via wilma@janketelaar.nl

De open werkplaats op 28 april is van 11:00-17:00, Tussendiepen 6 te Drachten. Kijk voor de laatste informatie altijd op www.janketelaar.nl