Drachtster Amber Bosma met duopartner Lian achtste acroduo van de Wereld

Antwerpen - De Drachtster gymnaste Amber Bosma (16) is met haar 11-jarige partner Lian Boersma achtste geworden op de wereldkampioenschappen Acrogym in Antwerpen.

De afgelopen weken werden de Wereldkampioenschappen Acrogym gehouden in Antwerpen, België. Nadat eerder drie teams van de Acro Academy Noord Nederland al zeer succesvol waren in de categorie Jeugd, kwam Amber Bosma uit Drachten met haar partner Lian Boersma uit Sint Jacobiparochie uit voor Nederland in de categorie Junioren tot en met 18 jaar. Ook deze dames trainen bij de Acro Academy.

De 16-jarige Amber en de 11-jarige Lian wisten een prachtige balansoefening neer te zetten, die als zeer bijzonder gezien werd, omdat deze technisch (een score bestaat bij Acrogym uit een artistiek en een technisch gedeelte) de op één na hoogste score van de wereld kreeg – alleen het Russische team scoorde hoger. Omdat Rusland de bakermat van de acrogym is, was het zeer bijzonder dat een Nederlands team hen zo dicht wist te naderen. Na een al even schitterende tempo oefening met salto's was het voor Amber & Lian duidelijk dat zij de grote finale op deze Wereldkampioenschappen behaald hadden. Uiteindelijk werden zij met de combinatie-oefening in de finale achtste van de wereld.