Finse folkmetalband Ensiferum in Iduna

De Finse folkmetalband Ensiferum treedt zondag 29 april om 19 uur op in Poppodium Iduna in Drachten.

Het Finse Ensiferum staat garant voor epische liederen, melodisch gitaarwerk, genadeloos snelle tempo’s en Keltisch geïnspireerde breaks. Al meer dan twintig jaar maakt deze band epische death metal met folk-invloeden en zijn daarmee vaandeldrager van het genre viking/paganmetal. Tijdens hun Europese ‘Path to Glory tour 2018’ komt de band 29 april naar Poppodium Iduna te Drachten.

De titel ‘Path to Glory’ is afgeleid van het in september verschenen zevende studioalbum Two Paths. Met deze opvolger van het uit 2015 afkomstige album “One Man Army” bewijst Ensiferum klaar te zijn voor een nog groter publiek. Two Paths is goed ontvangen en kan omschreven kan worden als catchy en toegankelijk zonder hierbij afstand te doen van hun (folk- en death metal) roots!

Ensiferum weet van elk concert een groot feest te maken en is daarom een graag geziene gast op de grote metalfestivals. De laatste keer dat men in het noorden des lands tijdens een intieme clubshow, van Ensiferum kon genieten is al heel wat jaartjes geleden.

Voorprogramma’s worden verzorgd door het Canadese EX DEO en de Italiaanse folk/power metalband Wind Rose.

Meer info: www.iduna.nl.